Rukola „Wasabi” wieloletnia

Diplotaxis erucoides
cena:
11,99 zł 3,99 zł
dostępność:
Wyprzedane

Jak wyglądam?

Mam długie, postrzępione i ciemnozielone listki o fantastycznym, ostrym smaku wasabi lub chrzanu. Latem pojawiają się białe kwiaty.

Skąd pochodzę?

Występuję we Włoszech, Hiszpanii i Niemczech.

W czym pomagam?

Jestem bogatym źródłem witaminy C oraz olejków eterycznych.

Z czym mnie jeść?

Powszechnie wykorzystuje się mnie w kuchni śródziemnomorskiej zarówno jako warzywo, jak i przyprawa. Moje liście dodaje się do sałatek, twarogu, mozzarelli, jaj i zimnych przekąsek, w kuchni włoskiej znajduję się w tortellini, pesto czy bruschetta’ch.

Gdzie mnie sadzić?

Lubię słoneczne miejsca, żyzną i wilgotną glebę. Trzeba mnie chronić przed silnym wiatrem. Można posadzić mnie wraz z innymi odmianami rukoli lub różnymi salatami.

Tak solidnie zabezpieczone i estetycznie zapakowane przyjedziemy do Ciebie kurierem

Opinie klientów